Hoe Besmeer jij je boterham?

Deze keer aardbeienjam. Niet het beleg voor dagelijks gebruik, daarvoor bevat het teveel (toegevoegde) suiker. Maar af en toe een boterham is best lekker en geeft wat afwisseling. Hoe je je boterham besmeert, kan het verschil maken. Besmeer jij je boterham bijvoorbeeld rijkelijk en tot de korstjes of zie je bij jou de boterham er nog doorheen? Gebruik je confiture of een fruitspread of ga je voor vers...

Rijkelijk besmeert met een confiture tot aan de korstjes, komt de boterham op 200 kcal waarvan 24gr. suiker. Besmeren we dezelfde boterham wat minder rijkelijk en de boterham nog zien komt de boterham op 150 kcal waarvan 12gr. suiker. Dat is al een mooie winst. Gebruiken we een fruitspread dan komen we op 128 kcal waarvan 6 gr. suiker. Nu gaat ie goed. En als we nu in plaats van jam lekker verse Hollandse aardbeien gebruiken komt diezelfde boterham uit op 116 kcal met maar 2 gram suiker. Daar worden we blij van!  Zo zie je maar jouw keuze maakt het verschil.


«